Entinen narkkari ja nykyisin korvaushoidossa. Nykyinen käyttäjä? Sitä jaksaa toivoa, että se olisi jo ohi. Tyypillä on kaksi pientä lasta ja käy töissä.Tankkaa myös työkäytössä olevaa autoaan. Tankkaa myös muille, eli myy sitä bensaa. Lokakuussa oli myyty 800 euroa ja syyskuussa samoin. Jäi kiinni kun kävin läpi laskuihin liittyviä ostokuitteja. Nehän tulee jälkikäteen aina meille, tässä tapauksessa nyt kaksi kuukautta jälkeen päin.

Joko taas? Hiljainen voimattomuus valahtaa läpi koko ruumiin. Syvä pettymys, ja sitten nousee se kiukku. Oma poika tosiaan. Aikuinen jo ja tuntuu siltä että käyttö on taas alkanut, ja sitä pitää jotenkin rahoittaa. Nyt vaan vihelletään se peli poikki. Tarkoittaa käytännössä sitä, että työt loppuvat, auto lähtee, kännykkä lähtee ja varkaudet loppuvat tietenkin samalla.

Ystäväni sanoi, että eikö se ole vanhemmalle raskasta. Ei sen asian kanssa eläminen niin raskasta ole. Raskasta on se, kun miettii sitä mitä sen pojan omassa päässä liikkuu, sen omaa tuskaa. Mihin se on taas itsensä ajanut. Miten se voi huonosti taas tämänkin asian kanssa, kun on petetty luottamus ja sorruttu jälleen kerran. Se jäystää isän sydäntä.

Hänen äidillään on vielä vaikeampaa. Hänelle se on myös iso rahakysymys, kun on takaamassa tämän hepun lainoja. Eilen tuli viestiä, että en tiedä miten selviän. Tai en selviäkään. Maanantaina näitä pitäisi porukalla selvitellä, että mitä tämä kaikki käytännössä tarkoittaa. 

Otetaan rauhallisesti. Muutakaan ei voi.